COVID-19, Dâmbovița : Numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut de 12 ori într-o săptămână

689

În Dâmbovița, numărul persoanelor confirmate pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 240, însă cel al persoanelor aflate în izolare la domiciliu este de 1.538 de persoane, această cifră explodând după descoperirea celor 70 de cazuri de la Arctic Găești.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, sunt în carantină instituționalizată 138 de persoane, la  cele șase locații de carantină ordinea publică fiind asigurată de jandarmii dâmbovițeni.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultimele 24 de ore, s-au aflat în misiuni specifice 281 de polițiști și 124 de polițiști locali.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Până astăzi, 20 mai, s-au vindecat 76 de persoane în Dâmbovița și, din nefericire, s-au înregistrat 11 decese.

Pompierii și personalul Serviciului de Ambulanță execută misiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport, iar specialiștii DSP Dâmbovița – misiuni specifice privind transportul probelor biologice.