Dâmbovița, vizită guvernamentală la Renault: lărgirea la 4 benzi a DN7 între Bâldana și Titu, astăzi pe SICAP. De câți ani se tot încearcă?

137
Premierul Orban, în conferință de presă la Centrul Renault Titu (captură video Agerpres)

Oficiali din Guvern, în vizită la Centrul Renault Titu!

Astăzi, 28 mai, premierul Ludovic Orban, alături de Marcel Vela – ministru MAI, Virgil Popescu – ministrul Economiei și Nelu Tătaru – ministrul Sănătății s-au aflat la Titu, în Dâmbovița, la Centrul Tehnic Renault.

Prim-ministrul a declarat, după vizită, că a discutat despre parteneriatul cu Grupul Dacia-Renault şi că a evaluat posibile măsuri de susţinere a producţiei de maşini.

”Grupul Dacia-Renault asigură 7% din exportul din România, generează peste 3% din PIB şi are un număr de angajaţi extrem de mare, nu numai cei 18.000 de angajaţi ai Grupului Dacia-Renault, în industria orizontală sunt aproximativ 150.000 de angajaţi care depind de Dacia-Renault şi de buna funcţionare a grupului. În ceea ce ne priveşte, suntem extrem de atenţi şi de sensibili la toate evoluţiile pe piaţa autoturismelor şi suntem într-un parteneriat extrem de serios cu industria auto şi în mod evident cu grupul Dacia-Renault”, a precizat Orban.

Pe de altă parte, premierul s-a declarat impresionat de acest centru din Dâmbovița: ”Am văzut centrul tehnic de testare al grupului Renault. Un centru unic în lume, în care practic se testează toate mașinile care sunt fabricate de grupul Renault în toate fabricile din lume. Nu vin prima dată aici. Am avut bucuria ca în 2008, în calitate de ministru al Transporturilor, să văd cu ochii mei cum se naște acest centru tehnic spectaculos, o investiție care a venit aici în România și care creează un avantaj competitiv extrem de mare pentru România și pentru Dacia-Renault”.

Orban a menţionat că a testat împreună cu miniştrii Economiei, Sănătăţii şi de Interne, care l-au însoţit în vizita de la Titu, mai multe modele de maşini.

Premierul a mai declarat că a discutat cu oficialii de la Centrul de Testare Titu al Renault despre realizarea unui muzeu al maşinilor fabricate în România și a făcut ”o trecere în revistă a modelelor Dacia şi Renault”.

Privitor special la Dâmbovița, premierul a declarat că lărgirea la  patru benzi a DN 7, de la Bâldana până la Titu, este ”o datorie personală”.

”Pot să vă spun că am o datorie, pe care o consider o datorie personală. Atunci când am discutat despre realizarea acestei investiţii, una dintre condiţiile din memorandumul pe care l-am semnat cu Renault a fost lărgirea la patru benzi a DN7, de la Bâldana până la Titu. Şi pot să vă anunţ astăzi că, după 12 ani de când am plecat de la Ministerul Transporturilor, astăzi a fost pus pe SICAP anunţul de participare la licitaţie pentru semnarea contractului de proiectare şi de execuţie a proiectului de lărgire a DN7, de la Bâldana la Titu, lărgire la patru benzi pe sens, un proiect care, în mod evident, e important şi necesar, pentru că există un du-te vino între Bucureşti şi Titu şi trebuie să asigurăm această rapiditate şi confort în deplasarea celor care lucrează în Titu şi stau în Bucureşti sau a celor care stau în zona respectivă şi lucrează în Bucureşti”, a precizat premierul.

(Surse: Guvernul României, Agerpres, Mainnews)