Moreni: 209 angajați ai Spitalului municipal, testați pentru COVID-19

329

209 de angajați ai Spitalului municipal Moreni vor fi testați pentru COVID-19!

Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, a informat membrii Consiliului Local Moreni de hotărârea de a testa profilactic personalul Spitalului municipal Moreni, măsură ce se impune în urma evoluţiei situaţiei epidemiologice de la unitatea medicală și a discuţiilor purtate cu conducerea acestei unităţi sanitare.

 „Având în vedere siguranţa personalului şi igiena în contextul pandemiei SARS-COV-2, am hotărât ca să se realizeze testarea profilactică a angajaţilor Spitalului municipal Moreni. Necesitatea testării vine şi ca urmare a infectării cu COVID-19 a trei salariaţi din cadrul spitalului, persoane care în prezent sunt internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Acest act este necesar nu numai pentru protecţia şi siguranţa celor care se află în linia întâi, ci şi pentru protejarea stării de sănătate a cetăţenilor din localitatea noastră. Am toată încrederea că vom depăşi cu bine, împreună, această perioadă dificilă pentru noi”, a declarat edilul de la Moreni.

Spitalul Moreni are un număr de 235 de angajaţi, din care 193 personal medical. Din totalul angajaţilor, 20 de persoane nu necesită testare, întrucât nu au lucrat în perioada stării de urgenţă/alertă, 6 persoane au fost deja testate şi un număr de 16 reprezintă personal administrativ, iar 22 de persoane îşi desfăşoară activitatea în cadrul Maternităţii Moreni (unitate sanitară suport COVID-19).

Astfel, numărul persoanelor care necesită testarea este de 209, informează Primăria Moreni.