Ziua Copilului în pandemie: 70 de povești transmise LIVE pe facebook într-un proiect inedit

100

Cu ocazia Zilei copilului, un grup de bibliotecari din bibliotecile publice din România, legați de o ”prietenie pe o sfoară”, doresc să ofere bucurie copiilor din țară, citindu-le povești. LIVE luni, 1 iunie, toată ziua!

Și pentru că în acest an se împlinesc 70 de ani de când se sărbătorește această zi și în România, organizatorii evenimentului ”70 de povești pentru 70 de zile ale copilului în România” spun că acesta este și cel mai frumos timp dăruit copiilor de părinți, bunici, dar și bibliotecari.

Așadar, 70 de bibliotecari din 24 de județe ale României și din Republica Moldova vor sărbători altfel această zi, citindu-le celor mici și celor mari 70 dintre cele mai frumoase povești ale lumii, într-un Maraton de lectură transmis în direct, timp de 8 ore.

În Dâmbovița, proiectul este coordonat de Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” și este realizat cu sprijinul a 11 bibliotecari din biblioteci publice din județ.

Evenimentul se va transmite LIVE pe Facebook, luni, 1 iunie 2020, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Pentru a vă conecta la Maratonul nostru de povești, trebuie doar să dați like Paginii proiectului „70 de Povești pentru copii” și să vă alăturați evenimentului la acest LINK.

Proiectul se desfășoară cu susținerea Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Bibliotecii Naționale a României, Editurii Cartea Copiilor, Editurii Signatura și a tuturor editurile prietene.

Persoane de contact:

Vlăduț Andreescu, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița; telefon: 0724477991

Melania Luana Butnariu, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov; telefon: 0745188236

Doinița Mihaela Stanciu, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila; telefon: 0740681971.