1 Iunie la muzeu: Accesul gratis pentru copii la muzeele din Dâmbovița

227

După ce au fost închise din cauza pandemiei de COVID-19 și a măsurilor impuse pentru combaterea răspândirii îmbolnăvirilor, muzeele dâmbovițene s-au redeschis, în două etape, Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” (CNMCD), Peştera Ialomiţei şi Ansamblul Brâncovenesc Potlogi – din 26 mai, iar toate celelalte se vor redeschide din 1 iunie.

Pe 1 iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, cei mici se vor putea bucura de intrare gratuită la muzeele dâmbovițene, bineînțeles cu respectarea regulilor concepute de autorități pentru protecţia vizitatorilor şi a angajaţilor din instituțiile de cultură.

Vă reamintim că, în perioada stării de alertă, sunt restricționate grupurile de vizitatori, tururile ghidate și organizarea de evenimente culturale cu participarea publicului, cum ar fi: vernisajele, lansările de carte, proiecțiile de filme documentare etc.

Dintre măsurile impuse acum, odată cu redeschiderea muzeelor, amintim:

la intrarea în muzeu se va efectua un triaj și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);

purtarea de măşti care să acopere nasul şi gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât şi pentru personalul muzeului;

un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor;

se vor utiliza covoare cu dezinfectant pentru încălțăminte, aflate la intrarea în muzeu;

vizitatorii își vor steriliza mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu.

vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepţia familiilor care au doi sau mai mulţi copii

accesul grupurilor (maximum 3 persoane) se face la intervale de 5 minute și se va păstra distanțarea fizică de minimum 2 m.

În cazul în care numărul persoanelor din muzeu depăşeşte 50% din capacitatea acestuia, curtea de onoare a muzeului va servi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori.

Persoanelor care refuză conformarea față de aceste măsuri nu li se va permite accesul în muzeu.

Căile de acces, precum și sensul de circulație în interiorul muzeului au fost diferențiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor intrare/ieșire, iar spațiul expozițional a fost delimitat prin realizarea unor trasee pe care publicul este rugat să le urmeze. De asemenea, vizitatorii sunt sfătuiți să respecte instrucțiunile personalului.

În intervalul orar 13:00 – 14:00, se va realiza igienizarea spațiului expozițional.