Prima tranșă de măști de protecție pentru elevi și profesori a ajuns în Dâmbovița

69
Prof. Sorin Ion, inspector școlar general ISJ Dâmbovița

”170.000 de măști de protecție sunt pregătite să ajungă în toate școlile dâmbovițene. Încercăm să-i protejăm cât mai bine pe copiii noștri” – a anunțat prof. Sorin Ion, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Distribuția acestora se va face prin centrele locale stabilite: Moreni, Pucioasa, Titu, Găești, Răcari, Băleni și Voinești.

În următoarele zile, la Inspectoratul Școlar vor ajunge alte 170.000 de bucăți de măști de la Ministerul Educației, astfel că unitățile de învățământ din Dâmbovița vor primi în total 340.000 de măști de protecție, necesare elevilor, profesorilor și personalului care revine în școli pentru orele de pregătire din perioada 2-12 iunie și pentru examenele naționale.

În Dâmbovița, peste 5000 de elevi se vor întoarce în școli pentru aceste ore de pregătire a examenelor naționale (3311 elevi de clasa a VIII-a pentru Evaluarea Națională și 1908 elevi de clasa a XII-a pentru Bacalaureat), iar școlile au fost obligate să ia măsuri speciale de distanțare socială și protecție împotriva răspândirii COVID-19.

Vă reamintim că Parlamentul a obligat Ministerul Educației să asigure măștile de protecție copiilor și personalului didactic care se întoarce în școli în perioada imediat următoare.