Târgoviștea va avea patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-în. Unde vor fi amplasate

78

Municipiul Târgoviște va avea patru stații electrice de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-în.

Informația a fost transmisă de primarul orașului, Daniel Cristian Stan, care în dimineața de 2 iunie a semnat contractul de achiziție publică de produse privind furnizarea, montarea, instalarea și punerea în funcțiune a celor 4 stații de reîncărcare cu putere înaltă în curent continuu 50 kw. Acestea sunt aferente obiectivului: „Dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică prin achiziția a 4 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-în”.

Valoarea contractului este de 576.000 lei fără T.V.A, iar finanțarea este asigurată în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

”Cele 4 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în următoarele locații: strada Ialomiței (în vecinătatea Complexului Turistic de Natație), parcarea de lângă Piața Bărăției, strada Justiției (lângă Casa Armatei și stadion), parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Județeană), cu precizarea că infrastructură de alimentare cu energie electrică este deja executată. Stațiile au o capacitate de minim 2 încărcari/ora/st”, a explicat primarul Târgoviștei.