Dâmbovița: Proiecte pentru Salvamont Salvaspeo și Jandarmeria Montană

145

Autoritățile județene, preocupate de investiții ce vizează dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană și, în acest context, și de reabilitarea și extinderea actualului Centru Salvamont!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat – la finele lunii mai – contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru realizarea „Centrului Salvamont, zona Peștera, comuna Moroeni”.

Consiliul Județean Dâmbovița de a realiza investiții ce vizează dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană, este prioritară La sfârșitul lunii mai 2020,

Proiectul, cu o valoare de 5.879.770 lei, fără TVA, prevede reabilitarea și extinderea actualului Centru Salvamont,  ce cuprinde spații adecvate pentru desfășurarea corespunzătoare a activităților, dar și dotările minime pentru intervențiile echipajelor specializate.

Vă reamintim că, pentru îmbunătăţirea condiţiilor igienico- sanitare şi respectarea cerinţelor de mediu din zona Salvamont, în anul 2019 a fost pusă în funcțiune o staţie pentru epurarea apei menajere uzate, în conformitate cu normele și standardele în vigoare, aceasta fiind în prezent în perioada de garanție.

Misiunea salvatorilor montani și a salvatorilor subterani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este de a salva – utilizând tehnici speciale – persoanele accidentate aflate în zone greu accesibile, de a căuta și recupera persoanele rătăcite sau dispărute, precum și de a preveni accidentele montane și subterane. Totodată, reamintim faptul că, tot în luna mai 2020, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a semnat și contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru realizarea „Centrului Multifuncțional pentru Servicii de Urgență și Jandarmerie Montană, zona Peștera, Comuna Moroeni”, în valoare de 7.207.873,82 lei (fără TVA).