Târgoviște: Concert folcloric de Rusalii, susținut de Orchestra Populară Chindia

303

Expoziție etnografică, expoziție de cultură și concert de muzică populară – reunite într-un eveniment autentic românesc și oferite ca o surpriză de ”relaxare” pentru târgovișteni și nu numai de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

De Rusalii, importantă sărbătoare pentru creștin-ortodocși, Centrul de Cultură vă va introduce și în minunata lume a satului românesc, expoziția etnografică ilustrând bogata moștenirea a zonei, iar cea de pictură cuprinzând lucrările realizate în cadrul taberelor de creație din ultimii ani, pe care instituția de cultură le-a susținut.

Și pentru că încă suntem în pandemie de COVID-19 și în stare de alertă, întregul eveniment se va desfășura, începând cu ora 10.00, în zona pietonală din fața Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Începând cu ora 17.00, va avea loc spectacolul folcloric susținut de Orchestra Populară ”Chindia”. Invitat special, Gabriel Dumitru.

IMPORTANT!

În contextul stării de alertă și al prevenirii infectării cu noul coronavirus, la concertul în aer liber, accesul publicului se va face începând cu ora 16,30, numărul spectatorilor fiind limitat, în funcție de numărul scaunelor disponibile.

Întregul eveniment se va desfășura cu respectarea, atât din partea organizatorilor cât și din partea participanților, a măsurilor de protecție impuse de actele normative în vigoare, care prevăd că “începând cu data de 1 iunie este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, a altor evenimente culturale în aer liber, precum și a festivalurilor publice și private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție și respectarea condițiilor stabilite prin Ordinul comun al ministrului Culturii și ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 44 și art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”. (Ordinul nr. 2.855 din 15 mai 2020).