Un nou vis devine realitate în Dâmbovița: Marius Simionică și sute de prieteni îi construiesc casă lui ”nea Gheorghe” din Cornățelu

2084
În locul acestei ruine, Asociația ”Marius si prietenii” va ridica o casă nouă

”Bună dimineața și Doamne ajută!” – acestea sunt cuvintele cu care Marius Simionică a pornit lucrul la #CasaNr4, ce va fi construită de Asociația ”Marius și prietenii”, cu ajutorul tuturor celor care vor dori să se alăture împlinirii unui vis și readucerii unei speranțe în suflete greu încercate de viață.

Până acum s-au adunat în jurul acestui vis 400 de ”îngeri”, de prieteni pe care ”nea Gheorghe” din Dâmbovița probabil nu credea că îi are.

Iar numărul lor va crește cu siguranță, pentru că Marius are o inimă atât de mare, încât multe alte inimi vor crede și se vor alătura crezului său principal: binele aproapelui.

***

Casa va fi construită în Dâmbovița, pentru o altă familie de români greu încercată, formată doar din tata și un băiat, care, din păcate, nu își mai poate ajuta părintele.

Dintre cele patru case ridicate de Asociația ”Marius și prietenii”, două au fost construite de la zero în Dâmbovița, iar acum, a patra casă, se va construi pe locul ruinei celei vechi, în satul Bolovani, comuna Cornățelu.

Marius a descoperit în această localitate cazul lui ”nea Gheorghe”, un bătrân de 64 de ani a cărui viață ”poate bate orice film”.

***

Povestea o spune chiar Marius: ”Pe scurt: după ce cu mulți ani in urmă soția dumnealui a decedat, singurul lui copil a avut în 2015 un accident auto, în urma căruia a rămas cu probleme psihice destul de grave… Ca să fie totul și mai trist, la ceva timp după accidentul fiului, Nea Gheorghe, în timp ce lucra prin curte, a suferit un accident la rândul lui, accident în urma căruia i-a fost amputat tot piciorul stâng/ în luna mai (practic cu o luna în urmă!).

Nea Gheorghe este, din spusele vecinilor, genul de om care nu spune niciodată NU când ai nevoie de el… cel puțin era, acum situația lui fiind extrem de complicată!

Tocmai de aceea, acum e rândul vecinilor să îl ajute, fiecare cum poate: fie cu o porție de mâncare, fie că îl scot in curte să mai ia puțin aer etc.

Dincolo de toate necazurile, nea Gheorghe își duce traiul alături de fiul lui, împreună având un venit lunar de, țineți-vă bine, fix 142 lei, adică aproximativ £27 sau 30€ !

Din aceşti bănuți se presupune ca nea Gheorghe și fiul său trebuie sa mănânce, să plătească utilitățile şi medicamentele” – a descris Marius, pe scurt, drama acestei familii, formată din doi bărbați neputincioși.

***

Așa cum ne-a obișnuit deja, cu modestie și multă implicare, lucrând el însuși pe șantier, Marius transmite emoționat că proiectul este unul dificil, însă nimic nu îl va opri.

Noua casă va fi cu două camere, baie, bucătărie și hol, iar totul va fi adaptat situației lui nea Gheorghe, care – vă reamintim – este acum, din păcate, în rândul persoanelor cu dizabilități.

Pentru orice detaliu sau dacă doriți să ajutați, să vă alăturați împlinirii unei dorințe la care ”nea Gheorghe” abia se poate gândi, puteți consulta următorul link.