Târgoviște: Mall-ul, aproape de finalizare. Se lucrează și la Parcul din zonă, proiect pe fonduri europene

986

Se lucrează în ritm susținut pe șantierul uriaș din zona fostei unități militare de la gara Târgoviște!

Sunt în plină desfășurare mai multe investiții importante, atât publice, cât și private.

Printre cele publice se numără și parcul de agrement, ce se va întinde pe o suprafață de 16.481 mp.

Acesta este construit de Primăria Târgoviște, iar în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp ca spațiu verde, presupune construirea unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

”Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va există și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete”, a reamintit primarul Cristian Stan.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, iar sursa de finanțare este asigurată prin fonduri europene.

O altă veste bună este că și viitorul mall este aproape de finalizare.

”Dâmbovița Mall”, primul mare centru comercial din Târgoviște, ”reprezintă una dintre cele mai importante investiții private din regiune, cu o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

Centrul comercial cuprinde peste 150 de magazine și o varietate mare de spații destinate petrecerii timpului liber .

Astfel, nu mai puțin de 6 săli de cinema, 1500 de locuri de parcare (inclusiv parcare subterană), un hypermarket de aproximativ 10.000 mp (comparabil cu cel de la Băneasa Shopping City), restaurante, zona de recreere, de practicare a sportului, locuri de joacă pentru copii, toate acestea reprezintă numai câteva dintre reperele proiectului”, a mai precizat edilul.

Investiția va genera peste 1100 de locuri de muncă, în faza de operare, cuprinzând o paleta foarte largă de profesii.

În paralel, potrivit edilului, Consiliul Județean Dâmbovița a finalizat rețeaua de canalizare, iar execuția drumului județean de legătură dintre Bulevardul Regele Carol I și stradă Petru Cercel a depășit 95%.

”Prin aceste proiecte, marcăm cea mai importantă etapă de dezvoltare urbanistică a municipiului Târgoviște din ultimii 30 de ani”, a mai subliniat primarul Cristian Stan.

Cu mențiunea că, din cauza pandemiei de COVID-19, inaugurarea mall-ului a fost amânată, până acum se știe că marele centru comercial se va deschide pe 20 august, dată anunțată de Carrefour Târgoviște.