Târgoviște: Proiect pe fonduri europene de 7.000.000 de euro, destinat zonelor defavorizate

167

Complex de proiecte pentru zonele marginalizate ale municipiului Târgoviște – anunță primarul Daniel Cristian Stan.

Săptămâna aceasta au  debutat lucrările de execuție aferente proiectului “REABILITARE ȘI MODERNIZARE DRUMURI DE INTERES LOCAL – LOT 4” (ROMLUX), prima investiție majoră din istoria acestui cartier. Investiția cuprinde lucrări de modernizare a străzilor Liliacului, Ciocârliei, Zorilor și Ialomiței, totalizând o lungime de aproximativ 2 km.

În prealabil, în cadrul aceleiași investiții, va fi realizată extinderea rețelei de apă și de canalizare. Durata maximă de execuție este de 6 luni!

Pe de altă parte, în altă zona situată la marginea urbei noastre, au debutat și lucrările de reabilitare a străzii Cronicarilor, după ce în prealabil a fost implementat un proiect de extindere a rețelelor de gaze naturale!

În cartierul Prepeleac, în cel mult două săptămâni vor debuta lucrările de extindere a rețelelor de gaze pe străzile Fluierași, Cocorilor, Oltului, Fructelor și Ion Neculce, urmând că apoi să fie vizate și de lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, pe fonduri europene. În afara străzilor menționate, lucrările de asfaltare vor fi derulate și pe străzile Calafat, Luceafărului sau Porumbeilor.

”Investițiile continuă cu  un proiect pe fonduri europene în valoare de 7.000.000 de euro, destinat zonelor defavorizate și accesat prin Grupul de Acțiune Locală ”Targovistea Egalității de Șanse” în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Potrivit primarului Stan, concret, sunt avute în vedere o serie de măsuri de intervenție privind investiții care se vor finanța și implementa la nivelul UAT Târgoviște, după cum urmează:

📌- reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafărului – zona Prepeleac;

📌- construirea unui bloc de locuințe sociale – zona Laminorului;

📌- construirea unei creșe și a unei grădinițe pe strada I.E Florescu;

📌- modernizarea și extinderea creșei de pe strada George Cair;

📌- construirea unui centru social pentru persoane vârstnice pe strada Petru Cercel (imobil care avea inițial destinația de grădiniță);

📌- dotări pentru pentru unitățile de învățământ;

📌- dotări pentru centre sociale de tip rezidențial și de zi pentru copii și adulți;

📌- dezvoltarea de centre multifuncționale;

📌- crearea și modernizarea de locuri de joacă pentru copii;

📌- crearea și modernizarea de spații verzi;

📌 – program de educare în vederea păstrării curățeniei;

📌- servicii de informare și consiliere profesională, servicii de mediere, programe de formare profesională, programe de ucenicie;

📌- acordarea unor ajutoare de minimis;

– asigurarea de servicii tip ”Scoală după școală” și “A două Șansă”;

📌- furnizarea de servicii medicale;

📌- campanii de combatere a discriminării la nivelul școlilor, instituțiilor publice și la locul de muncă.