Dâmbovița: Primul caz confirmat de COVID-19 la Primăria Pucioasa

349

Primarul de la Pucioasa, Constantin Ana, a anunțat primul caz de COVID-19 confirmat la o angajată a primăriei orașului.

Femeia lucrează  la Departamentului Dezvoltare, Compartimentul Achiziții Publice și, așa cum transmite edilul, după ce luni și marți dimineață a trecut cu bine de controlul epidemiologic, tot marți, în jurul orei 10, femeia a semnalat o stare de rău. Temperatura  verificată de asistenta medicală a indicat 38 grade, moment în care salariata a și fost trimisă către Spitalul Județean, secția Infecțioase.

Din fericire, așa cum susține primarul de la Pucioasa, angajata primăriei nu se află în relaționare cu persoane din afara instituției, cu cetățenii orașului, iar în interiorul primăriei avea un circuit bine definit, ce va fi comunicat DSP.

”Rezultatul oficial al testului a venit abia vineri seară, iar în acest moment se efectuează anchetă epidemiologică pentru a stabili măsurile ce se impun!

Până la momentul transmiterii unui document oficial de către DSP am dispus efectuarea unei dezinfecții totale în primărie, în două etape, folosind atât substanțele specifice, cât și lămpile cu ultraviolete!

Totodată, contacții direcți identificați de mine au intrat deja în autoizolare, până la comunicarea unor măsuri oficiale din partea DSP!

Regret situația creată și sunt mâhnit pentru că, indiferent de măsurile luate de noi, se pare că inconștiență oamenilor ne pune din ce în ce mai mult în pericol!

Vom reveni cu detalii imediat ce vom avea informații suplimentare”, a precizat Constantin Ana.

Astăzi, 11 iulie, DSP a raportat pentru Dâmbovița următoarea situație: persoane confirmate cu COVID-19: 885 (28 persoane astăzi); persoane vindecate, în total – 384; persoane decedate de la debutul pandemiei: 32; persoane confirmate care refuză internarea, în total: 59; persoane confirmate externate la solicitare, în total: 38.