Trafic de droguri în Dâmbovița: 106 plante de cannabis, ridicate în urma perchezițiilor

937

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare, pe raza celor două județe, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere în vederea consumului propriu de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit faptul că două grupuri infracționale, alcătuite din 9 persoane desfășoară pe raza județului Dâmbovița activități de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Din cercetări au rezultat indicii că persoanele în cauză s-au aprovizionat cu droguri dintr-o cultură de cannabis înființată ilegal pe raza localității Butimanu.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 106 plante ce făceau parte dintr-o cultură de cannabis indoor și outdoor, 4 grindere, 2 cântare electronice, 9 telefoane mobile, suma de 4.500 de lei, mai multe semințe de cannabis, obiecte cu urme de materie vegetală, precum și mai multe echipamente necesare creșterii și dezvoltării indoor a plantelor de cannabis.

La sediul D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmbovița urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 25 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”.

DIICTOT face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.