COVID-19: Premierul cere autorităților locale să susțină acțiunile guvernului

391

Videoconferinţă cu membrii Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România!

În cadrul acesteia, prim-ministrul Orban le-a solicitat reprezentanţilor autorităţilor locale susținerea în acţiunile Guvernului pentru combaterea riscului de răspândire a COVID-19.

”Am doar un mesaj simplu: să fiţi alături de noi în acţiunea de combatere a riscului de răspândire a virusului. E foarte importantă atitudinea primarilor, măsura în care primarii dau mesaje publice în comunitate şi, de asemenea, nu uitaţi măsura în care actele administrative sunt de natură a reduce riscul epidemiologic. Vă dau un singur exemplu: primăriile emit autorizaţiile de funcţionare pentru foarte multe tipuri de activităţi, noi putem suspenda doar parţial anumite tipuri de activităţi, în timp ce suspendarea autorizaţiilor este atributul exclusiv al primăriei şi vă cer concursul în efortul pe care-l avem pentru a limita răspândirea virusului”, a spus Ludovic Orban în cadrul videoconferinței.

Pentru a șasea oară consecutiv, România a înregistrat peste o mie de cazuri noi de îmbolnăviri, raportate într-un interval de 24 de ore.

Astăzi, 27 iulie, la ora 13, au fost raportate alte 1104 noi cazuri de COVID-19 la nivel național, dintre care 131 (cele mai multe la nivel de județe) au fost, din păcate, înregistrate în județul Dâmbovița. Doar municipiul București a avut mai multe cazuri raportate, respective 167.

Potrivit DSP, astăzi, în Dâmbovița, situația este următoarea:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 1.631 (131 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 491

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 50

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 341

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 22.