Dâmbovița: Peste 19 km din DJ 711 vor intra la modernizare pe fonduri europene

351

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor cuprinse în lotul III al proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, adică prin fonduri europene, și denumit „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B, pe traseul limită Județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită Județ Ilfov”.

În cadrul acestui lot III, lucrările de modernizare vizează DJ 711 pe o porțiune de 19,350 km, respectiv de la km 16+000 până la km 35+350.

Vă reamintim că întreaga investiție presupune modernizarea traseului interjudețean (format din 4 drumuri județene) pe o lungime de 62,161 km și, potrivit CJD, se estimează că va avea un impact major atât asupra fluidizării traficului, cât și asupra sporirii gradului de siguranță a circulației în cele 15 localități dâmbovițene ce sunt tranzitate de acest traseu.

Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a precizat: ”Este vorba despre tronsonul de la Băleni până la Bilciurești – Cojasca, un proiect deosebit de important. (…) Și celelalte trei loturi se află în procedură de achiziție publică și sper ca, în cursul acestei săptămâni, să obținem partea de conformitate a ofertei tehnice și acceptul ANAP pentru a trece la următoarea fază pentru loturile I și II, iar în ceea ce privește lotul IV, îi rog pe colegii de la Direcția Achiziții Publice să urgenteze procedurile aferente. Sigur, îmi doresc să nu avem contestații pe ceea ce înseamnă procedurile de achiziție publică. Pentru acest lot III, sper ca termenul de 24 de luni să fie doar pe hârtie, astfel încât, undeva pe la sfârșitul anului viitor, să reușim să finalizăm lucrările. Este un proiect important, în cadrul căruia se vor reabilita și moderniza aproximativ 60 km de drumuri județene. Aceste 4 loturi presupun toate lucrările de infrastructură – utilități, energie electrică, alimentare cu apă”.

Vasile Moise, reprezentantul firmei câștigătoare, a precizat: ”Este primul proiect pe care îl semnăm cu Consiliul Județean Dâmbovița și sperăm să mai urmeze și alte colaborări. Ne dorim un parteneriat durabil. Nu vrem să ne luăm angajamente, dar vom face tot posibilul ca lucrările să dureze mai puțin de 24 de luni. Din partea noastră nu sunt probleme în privința execuției acestui proiect și sper ca totul să decurgă foarte bine.”