Dâmbovița: Apel pentru un consum rațional al apei, după ce debitele au scăzut constant

225

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA aduce la cunoștinţa consumatorilor faptul că la nivelul judeţului Dâmboviţa ne confruntăm cu o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei cauzată de secetă, fenomen ce nu poate fi prevenit şi nici stopat. În astfel de perioade orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatori.

CATD anunță că, în aceste condiții, a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de captare, transport şi distribuţie a apei potabile în anumite zone din aria de operare, însă au apărut disfuncţionalităţi în asigurarea continuă a apei, pentru care nu exista rezolvare imediată din punct de vedere tehnic.

Totuși, pentru a evita și a preveni o funcţionare defectuoasă a serviciului de alimentare cu apă şi pentru a nu se ajunge în stadiul furnizării cu program a apei potabile, consumatorii trebuie să nu utilizeze în exces apa pentru a nu priva alţi beneficiari de minimumul necesar şi vital oricărei gospodării.

În caz de secetă, furnizarea apei se va face după un program propus de operator şi aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, program ce va fi adus în atenţia utilizatorilor prin toate canalele de comunicare aferente.

Toţi utilizatorii au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, conform obligaţiilor contractuale ale clienţilor, de aceea, se face apel la implicarea şi sprijinul dâmbovițenilor în gestionarea situației actuale, având în vedere continuitatea scăderii debitelor de apă din această perioadă.

O recomandare specială este folosirea apei potabile numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.