COVID-19, Dâmbovița: Din 2 august, noi reguli obligatorii adoptate de autoritățile locale și naționale

1835

Noi măsuri de prevenire a răspândirii infectărilor cu COVID-19 în Dâmbovița, anunțate printr-un comunicat al Instituției Prefectului.

În urma exprimării voturilor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, a fost aprobată hotărârea CJSU nr. 22/01.08.2020, care vizează următoarea măsură:

– Începând cu data de 02.08.2020, ora 06.00, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spatiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, oboarele, talciocurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane din gări, autogări și alte asemenea), parcuri publice, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul lăcașelor de cult, zona cimitirelor, exteriorul obiectivelor turistice.

– Obligativitatea purtării măștii în spațiile enumerate se instituie în intervalul orar 06:00- 23:00.

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit astăzi, la propunerea specialiștilor, zonele în care este limitat (06.00-23.00) programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc și altora asemenea, tot cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19). Printre zonele enumerate se regăsește și județul Dâmbovița.

Măsura intră în vigoare începând de mâine, 2 august, ora 12.00, este valabilă 14 zile și poate fi prelungită numai prin hotărâre CNSU.

Astăzi, în Dâmbovița, situația raportată de Direcția de Sănătate Publică este: persoane confirmate cu COVID-19: 1.914 (72 persoane astăzi); persoane vindecate, în total: 509; persoane decedate de la debutul pandemiei: 65; persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 674; persoane aflate în izolare la domiciliu: 91.