Schimbări majore din noul an școlar: Edupedu.ro prezintă cele patru variante de planuri-cadru, în lucru la Ministerul Educației

391

În contextul pandemiei de COVID-19 și al incertitudinilor ce planează asupra începerii noului an școlar în condiții ”normale”, binecunoscutul site Edupedu.ro, cel mai important pe linie de educație și învățământ din România, a publicat în exclusivitate toate cele 4 variante de planuri-cadru aflate în lucru la Ministerul Educației.

Astfel, potrivit sursei citate, prima variantă prevede: eliminarea notelor la Religie, Muzică, Desen, Educație fizică și sport, dispariția Muzicii sau a Desenului dintre orele obligatorii (copiii vor alege ce materie din cele două studiază în fiecare an), eliminarea cu totul a materiilor Consilierea și dezvoltarea personală (care intră în dirigenție), la ”pachet” cu Educația tehnologică.

Religia se păstrează ca disciplină obligatorie fără să piardă nici o oră începând din clasa pregătitoare.

Varianta a doua de plan cadru prevede dispariția Latinei și reducerea numărului de ore la Limba modernă numărul 2, Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie. Și în această variantă se renunță la Educație tehnologică și Consiliere și dezvoltare personală.

Totodată, Edupedu.ro, arată că variantele a treia și a patra sunt construite pe baza chestionarelor lansate de Ministerul Educației către părinți și profesori. Și aici Religia rămâne ca materie obligatorie cu 1 oră pe săptămână din clasa a V-a până în clasa a VIII-a. Alte materii apar inclusiv cu jumătăți de oră în planul-cadru.

Toate variantele pot fi consultate, pe clase, pe siteul Edupedu.ro, AICI.