Pucioasa: Elevii de la CN ”Titulescu” vor învăța temporar într-un complex educațional. Vezi de ce

61

Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” din Pucioasa vor învăța, o perioadă, într-un complex educațional modern, ce va fi amplasat în incinta Școlii nr. 3!

Acest lucru deoarece, Colegiul ”Titulescu” va face obiectul unei modernizări din temelii, așa cum a anunțat primarul de la Pucioasa, Constantin Ana.

”La intrarea mea în administrație am avut un obiectiv clar privind această instituție de prestigiu și totodată școală de suflet: MODERNIZAREA DIN TEMELII! (…) Iată că a venit ziua în care toate acestea se întâmple! Părea un vis, dar cu toate acestea procesul de transformare a CNNT a început! Și este un proces mai amplu și mai aprofundat decât v-ați putea imagina vreodată, ce cuprinde trei etape clare, cu trei investiții imense”, a transmis edilul.

Prima etapă, ce a început deja de câteva zile, este cea care vizează consolidarea, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea actualului sediu al CNNT, valoarea investiției fiind de aproximativ 15 milioane lei – a precizat primarul Constantin Ana.

”A doua etapă este tot o etapă în desfășurare și anume amenajarea în incinta Școlii nr. 3 a unui, să îi spunem, complex educațional. Aici, pe lângă cele 5 săli de clasă pe care Școala 3 le deține, vor fi amenajate în trei corpuri distincte 11 săli de clasă moderne (cu siguranță mai moderne decât cele din sediul actual). Practic activitatea Colegiului se va desfășura în condiții similare cu cele existente în anul 2019-2020, containerele fiind închiriate până în iulie 2021, tocmai pentru a avea siguranța unui loc decent pentru desfășurarea activității, cu toate că pariul meu este că în septembrie 2021 investiția principala va fi finalizată!

Avize, autorizații, racorduri, platforme, chirie și transport containere, amenajat Școala 3… încă un milion de lei!

Etapa a treia, din primăvară anului viitor, amenajare curte, gard, terenuri de sport, spații verzi și parcări interioare… aproximativ un milion de lei”, a mai declarat primarul orașului stațiune.

Pe de altă parte, acesta a explicat de ce s-a recurs la aceste soluții: ”Pentru faptul că CNNT merită! Pentru faptul că și copiii noștri merită! Pentru faptul că noi nu facem experimente și nici nu vrem să pățim că alții! Pentru că nu mai vrem să existe motive ca cei mai buni copii ai noștri să fie îndrumați către licee din Târgoviște!

Deși este târziu, îmi permit să va dau un sfat și chiar să vă rog: Nu fugiți de Titulescu! Fiți parte din procesul de transformare a acestui liceu!

Cât despre clasa a V-a, de la ultima noastră întâlnire, știu faptul că în acest moment sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca această clasă, în curs de formare, să învețe dimineața! În condițiile de astăzi, îndeplinim cerințele pentru a începe școala, în modul clasic, de care ne este atât de dor! Așa că din septembrie ne vedem la școală!”, a mai transmis Constantin Ana, primarul orașului.