Dâmbovița: Eroii zilelor noastre, ”răsplătiți” cu acuzații!

754
(sursa foto: Agerpres)

Eroii zilelor noastre, ”răsplătiți” cu acuzații!

În plină pandemie de COVID-19, cu știri și informații care mai de care mai contradictorii, deși se specifică insistent să ne informăm din surse sigure, o situație de neînțeles li se impută celor de la Serviciul de Ambulanță Județean Dâmbovița.

Un echipaj SAJ este acuzat de neglijență în serviciu, iar știrea este difuzată pe diverse site-uri de știri naționale, fără să existe informații de la sursă, fără să li se ceară un punct de vedere lor sau conducerii Serviciului, cum ar fi deontologic.

Pe scurt, diverse site-uri au lansat informația că, din cauza ”neglijenței” unor salariați ai Ambulanței Dâmbovița, un pacient infectat cu COVID-19 a decedat.

Se citează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, un document  care nu a fost emis niciodată, ci doar i s-a specificat unui ziarist că este în cercetare un dosar deschis pentru neglijență  în serviciu.

În data de 1 iulie, un pacient de 71 de ani, infectat cu COVID-19, a murit în ambulanța cu care era transportat la o clinică din București, transferul fiind cerut de aparținătorii săi.

Bărbatul era pacient al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, iar medicul de la ATI a avut un acord de primire a bolnavului din Dâmbovița la o unitate medicală din București, însă  după ora 19.00.

Echipajul SAJ s-a prezentat la spital la  ora 18.55 și a preluat pacientul care, din nefericire, a decedat pe traseu, pe raza localității Ulmi.

Cu toate că este greu de înțeles de ce, angajații Ambulanței sunt acum cercetați pentru neglijență în serviciu.  

De ce? Rămâne ca ancheta să stabilească adevărul, însă acestor oameni, care se luptă deja cu o situație sanitară cumplit de grea, cine le mai redă liniștea de care au nevoie pentru a-și face meseria?