Târgoviștea suferă la capitolul săli de spectacole, după cum se știe cea mai mare sală, din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, nefiind în proprietatea administrației locale, iar sălile de la Teatrul Tony Bulandra și Clubul Studenților având un număr de locuri inferior pentru unele evenimente de anvergură organizate la nivel municipal.

Preocupări în acest sens ale administrației municipale există de mai mult timp, după cum se știe, odată renovat, Cinematograful ”Independența”, din centrul Târgoviștei, fiind proiectat și ca o sală multifuncțională, inclusiv pentru spectacole.

Lucrurile și interesul nu se opresc aici, primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, anunțând că a fost demarată procedura de expropriere a Casei Sindicatelor.

Potrivit domniei sale, se lucrează la documentația tehnică (fără de care exproprierea nu poate avea loc) și se caută resursele financiare cu care proprietarii ar urma să fie despăgubiți, după expertiza de evaluare.

Edilul Târgoviștei a precizat că problema Casei de Cultură a Sindicatelor ar putea fi rezolvată în 2021, dacă nu se vor mai întâmpina situații deosebite ca aceea de anul acesta, cu pandemia de COVID-19, încercându-se identificarea surselor de finanțare a despăgubirilor.

Vă reamintim că, în luna iunie 2019, procedura de expropriere a primit aprobarea consilierilor locali municipali. Se spunea, la acel moment, că se dorește realizarea cât mai grabnică a procedurii, pentru a nu mai înainta degradarea imobilului.