Târgoviște: Se va lucra din nou la Stadionul ”Eugen Popescu”. În ce stadiu sunt acum lucrările

  255

  Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, anunță public că de săptămâna viitoare vor fi reluate lucrările la Stadionul ”Eugen Popescu”.

  ”Știu că e un subiect sensibil și cu așteptări foarte ridicate în rândul suporterilor, iubitorilor de sport din Târgoviște. Aceleași exigențe le am și eu cu mine însumi și cu cei cu care lucrez”, a transmis edilul pe contul personal de Facebook, reluând pentru știința tuturor problemele esențiale care au îngreunat situația:

  ”️ O pierdere bugetară de câteva zeci de milioane de lei pe primele 5 luni ale anului.

  Un proiect tehnic foarte, foarte prost: am reziliat contractul cu primul proiectant și am făcut un alt proiect.

  Astăzi, suntem în măsura în care putem spune că toate acest probleme au fost depășite. Motiv pentru care AM CONVOCAT Consiliul Local Municipal pentru aprobarea noilor indicatori ai stadionului. Luni va fi ședința. Iar de săptămâna viitoare, avem din nou utilajele pe șantier.

  Eu sunt primul care-și dorește ca echipa să joace cât mai repede pe gazonul local. Primăria Târgoviște susține necondiționat Chindia și nu are nicio restanță financiară. Vom rezolva și problema infrastructurii și vom intra pe un drum drept al performanței sportive.

  P.S: Mă depășește ipocrizia uriașă a celor din PNL, care au urlat peste tot că trebuie să facem stadion și că noi blocăm construcția, iar astăzi anunță că nu vor vota indicatorii. Păi cine blochează, ipocriților? Ce să le explici unor falimentari de profesie despre costuri și prețuri, când ei au falimentat tot ce le-a încăput pe mână în viața asta”, a fost mesajul edilului de la Târgoviște.

  Într-o recentă conferință de presă, primarul municipiului a mai explicat, legat de lucrările la Stadion: ”În legătură cu proiectantul inițial, Primăria Târgoviște a reziliat contractul, nu a plătit absolut nimic pentru prestarea de servicii de proiectare, în contextul în care, deși achitasem o anumită sumă, am compensat-o cu celelalte debite pe care le aveam față de proiectant din cazul altor proiecte. Am lansat o licitație publică pentru ceea ce înseamnă proiectul tehnic, am achiziționat serviciile unui nou proiectant, s-a mers în teren, s-a decis necesitatea realizării unor noi studii, și mă refer la studiile geotehnice și cele hidrologice, astfel încât pe ceea ce înseamnă, spre exemplu, tribuna veche, tribuna care a rămas în picioare, să putem avea o soluție tehnică de natură să răspundă tuturor cerințelor de securitate și să avem un stadion modern din toate punctele de vedere. La acest moment, proiectul este finalizat, predat Primăriei Municipiului Târgoviște. Ca și stadiu de execuție, deși lucrările nu au avut un ritm deosebit, pot spune că pe ceea ce înseamnă tribuna care se construiește fundația este ridicată. Totodată, lucrările la gazon sunt finalizate 80%. Și aici mă refer la ce înseamnă substructura gazonului, cu instalațiile de degivrare, cu rețele de utilități, tot ceea ce înseamnă un gazon la standarde, instalarea transformatoarelor de mare putere, urmând ca în perioada următoare să se dea comandă de tribuna nouă, este modulară, va veni pe module și va merge destul de repede. După aceea să se intre concomitent la reabilitarea tribunei vechi, la nocturnă, la finalizarea rețelelor de utilități și la tot ce înseamnă acest obiectiv de investiții. Facem toate eforturile pentru a finaliza acest proiect cât mai curând”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan, citat de dambovita24.ro.

  Vă reamintim că subiectul lucrărilor de la Stadionul ”Eugen Popescu” a fost și este subiect de critici aspre din partea PNL Târgoviște și nu numai.

  De  asemenea, vă reamintim că echipa orașului, Chindia Târgoviște, a reușit să se mențină în Liga I, iar pe parcursul sezonului trecut a disputat meciurile ”de pe teren propriu” la Ploiești, pe Stadionul ”Ilie Oană”.