Târgoviște: Zilele municipiului, în pandemie. Ce evenimente au rămas ”pe listă”

578

Zilele municipiului Târgoviște, organizate în fiecare an în preajma zilei de 8 septembrie când sărbătorim Nașterea Maicii Domnului, vor fi anul acesta mult restrânse, din cauza pandemiei de COVID-19.

Astfel, doar o parte dintre evenimentele anilor trecuți va mai avea loc.

Între 5 și 8 septembrie, în cadrul Zilelor Municipiului Târgovişte, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa organizează a XIX-a ediţie a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”.

Evenimentul se va desfăşura în aer liber, ca și anul trecut, în scuarul Primăriei, cu respectarea normelor de prevenţie privind situaţia generată de SARS-CoV-2. ”Salonul Editorial doreşte să faciliteze contactul publicului dâmboviţean cu oferta de carte a celor mai importante edituri din ţară”, au anunțat reprezentanții Bibliotecii Județene Dâmbovița.

De asemenea, Palmyra Events & Boema Events Center anunță că va fi prezentă la Târgul de Sf. Maria, în Parcul Chindia, zona Ruine.

Ca de obicei, vizitatorii sunt așteptați cu bunătăți tradiționale și dulciuri diverse, dar și cu mâncare ”ca la mama acasă” (de la sărmăluțe la ceaun la mititei și de la pastrami cu mămăliguță la bulz și diverse sortimente de carne pe grătar).

Tot în Parcul Chindia se va afla și târgul cu produse de artizanat, haine și blănuri.

Deși situația actuală legată de pandemia de coronavirus a determinat renunțarea la anumite evenimente, anul acesta târgoviștenii își vor putea petrece în aer liber Zilele Municipiului, organizatorii punând accent deosebit pe respectarea regulilor de distanțare socială.