Comunicat de presă DIICOT

La data de 31.08.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 23 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în luna septembrie 2018, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 15 ani, beneficia de servicii de protecție într-un centru social situat pe raza municipiului Târgoviște, județul Dâmbovița, l-a cunoscut pe inculpat cu care a început o relație intimă.

În acest context, la solicitarea inculpatului, persoana vătămată a fugit din centru și a locuit în continuare într-o comună din județul Dâmbovița, la locuința inculpatului.

La scurt timp, cei doi au plecat în București, locuind într-un imobil destinat ca locuință de serviciu a inculpatului, pentru perioada octombrie 2018 – aprilie 2019.

Profitând de situația delicată a minorei și știind că aceasta nu dorea să se întoarcă în centru, inculpatul i-a cerut minorei în mod imperativ să practice prostituția în folosul său.

În acest context, inculpatul o încuia în casă pe minoră în perioada când acesta se afla la serviciu, respectiv în intervalul 8 – 19.00.

Tot în dorința de a o determina să practice prostituția, inculpatul o agresa fizic pe minoră, pe fondul consumului de alcool și de alte substanțe, lovind-o cu pumnii și cu picioarele, cu obiecte contondente și cauzându-i leziuni de violență în zona capului, a picioarelor și a brațelor.

După o perioadă, cei doi s-au mutat într-un apartament situat în cartierul Militari, iar în scopul înlesnirii practicării prostituției, inculpatul a creat pentru persoana vătămată un cont pe un site de publicitate, postând fotografii cu aceasta în ipostaze sexuale.

Din dispoziția inculpatului, minora întreținea servicii sexuale cu respectivii clienţi, solicitând pe oră, sume cuprinse între 150 – 250 lei, banii astfel obţinuţi de către persoana vătămată minoră fiind în totalitate însușiți de către inculpat.

Zilnic, minora avea în medie 6-7 ”clienți” cu care întreținea raporturi sexuale, obţinând din această activitate sume cuprinse între 1000 și 1500 lei pe zi (bani însușiți în totalitate de inculpat).

Toată această activitate se desfășura sub controlul strict al inculpatului care monitoriza îndeaproape întâlnirile minorei cu ”clienții” și sumele obținute de aceasta din întreținerea de raporturi sexuale.

În luna aprilie 2019, inculpatul și persoana vătămată au locuit într-un alt apartament din municipiul București, închiriat de către un suspect în cauză, în baza unei înțelegeri prealabile între cei doi.

În acest timp, persoana vătămată a practicat prostituția în modul anterior descris, în perioada aprilie – mai 2019, iar în aceeași perioadă, în apartamentul deținut de către suspect fiind adusă pentru practicarea prostituției, cu acceptul acestuia și în aceleași condiții, o altă persoană vătămată, sumele de bani obţinute fiind însuşite de către inculpat, iar o parte revenindu-i suspectului din cauză.

Minora a practicat prostituția până la data de 10.09.2019, când a fost identificată de lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Târgoviște și readusă în centrul social.

De menționat că, în perioada iunie – iulie 2019, minora a practicat prostituția, în diferite stațiuni situate pe litoralul românesc, sumele de bani fiind însuşite în totalitate de către inculpat.

La data de 31.08.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza județului Dâmbovița, fiind puse în aplicare două mandate de aducere.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.