Subiect abordat de primarul municipiului Târgoviște încă din luna februarie a acestui an, construcția unei parcări pe mai multe etaje în zona centrală a devenit proiect, ce se dorește realizat pe fonduri europene.

Edilul a anunțat că a fost parcursă prima etapă în vederea obținerii finanțării europene, iar Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a informat administrația că, în urma verificării fișei de proiect, depuse în scopul obținerii finanțării pentru elaborarea documentației tehnico-economice în condițiile OUG nr.88/2020, aceasta a fost declarată eligibilă și conformă administrativ, obținând ”DA” la toate criteriile din Grila de verificare.

”Prin proiectul propus se dorește regenerarea urbană a spatiilor publice prin crearea unei parcări moderne de mari dimensiuni (cel puțin 800 de locuri), în funcţie de varianta finală a studiilor de specialitate. Parcarea vă fi situată în imediata vecinătate a centrului municipiului Târgoviște (lângă parcarea fostei “Cantup”), la o distanță de cel mult 5 minute de mers pe jos de cele mai importante instituții publice din orașul nostru.

Proiectul este complementar unei alte investiții, prin care se realizează o arteră de circulație care va face legătură între Bulevardul Independenței și Bulevardul I.C. Brătianu, asigurându-se și ieșire la strada Arsenalului.

Modalitatea juridică de obținere a terenului necesar acestor proiecte constă în expropierea și trecerea în domeniul public al municipiului a unei suprafețe de teren de aproxamimativ 22.000 mp, aflată acum în proprietatea SC UPET SA, însă neutilizată de foarte mulți ani. Procedura de expropriere este în derulare.

Totodată, vor fi realizate și investiții conexe de tipul spatiilor verzi, sistemului bike-sharing și nu numai”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.