Târgoviște: Mercedes-Benz a anunțat când livrează primul autobuz Citaro Hybrid din flota de 28

62

Vești bune de la Mercedes-Benz pentru târgovișteni!

Primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, va ajunge la Târgoviște în data de 23 noiembrie acest an, anunță primarul municipiului, Daniel Cristian Stan.

Potrivit edilului, până pe data de 5 martie 2021 vor fi livrate și următoarele 27 de autobuze.

Reamintim că între Primăria Târgoviște și Mercedes-Benz a fost semnat, pe data de 28 aprilie 2020, un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric.

”Autobuzul Citaro reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate. Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea și rentabilitatea, fiind achiziționat în volume semnificative de către operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, München, Rotterdam, Cracovia sau Madrid. Autobuzele vor fi prevăzute cu: senzori numărare călători; sistem informare călători audio-video în/out bus – panouri LED; LCD – 21.5″; sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare și 2 camere exterioare; sistem comunicare audio-video șofer-călători;computer de bord; echipament de vânzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare;validator dual; modul comunicații autobuz-CAN; terminal controlori; automat de reîncărcare bilete (instalat în autobuz); sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică”, a precizat edilul Târgoviștei. Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

Acestui proiect i se adaugă încă unul, tot pe fonduri europene, în care vor fi achiziționate alte 12 autobuze la fel de performante.