Târgoviște: Skatepark-ul Chindia se apropie de recepția lucrărilor

82

Investiție unică în Târgoviște, realizată pe un teren care a zăcut mulți ani nefuncțional (peste 4 mii mp), din vecinătatea Parcului Chindia, skatepark-ul cu același nume, Chindia, este aproape de faza de recepție.

Proiectul este unul cu fonduri europene în valoare de 1.420.153,24 lei (cu TVA).

Foto realizată în urmă cu o lună

Investiția, așa cum declară primarul municipiului, Daniel Cristian Stan, reprezintă un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități, incluzând echipamentele de skate și de fitness, spațiile verzi generoase, având o suprafață de peste 3000 mp, o zonă de picnic, dar și bănci inteligente, cu wi-fi și funcționalități de încărcare a dispozitivelor mobile.

Deja ”s-au amplasat deja elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine, etc. Totodată, parcul este dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip „Fitness Urban” și „Street Workout”, beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere”, a precizat edilul.

Primarul municipiului Târgoviște reamintește că, pe zona verde a orașului, este în lucru parcul de la UM Gară, iar în vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementată o altă investiție, tot pe fonduri europene, care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete, cu precizarea că a fost deja semnat contractul de finanțare aferent proiectului menționat.