Dâmbovița: Aparat de testare real-time PCR pentru COVID-19 la Spitalul Județean. 96 de teste zilnic

316

Investiţii importante la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte (SJUT).

Unitatea medicală, cea mai mare din Dâmbovița și aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a finalizat, în această săptămână, două proiecte extrem de importante:

Achiziţia unui aparat de testare moleculară real-time PCR, cu o capacitate zilnică de 96 de teste pentru depistarea COVID-19. În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte dispune de o echipă de 15 specialişti – medici, chimişti, biochimişti şi biologi, care lucrează în două ture pentru efectuarea testelor COVID-19.

Schimbarea instalaţiei de încălzire în toate pavilioanele din locaţia centrală, precum şi la Secţia Psihiatrie Cronici Adulţi Gura Ocniţei.

Potrivit unui comunicat de presă al CJD, au fost montate şi puse în funcţiune şapte centrale termice – la Secțiile Oncologie, Anatomie Patologică, Paliative, Administrativ şi Laboratorul de Medicină Nucleară, precum şi cinci cazane pentru apă caldă menajeră – la Gura Ocniţei şi în sediul central din Târgovişte.

De asemenea, a fost înlocuită instalaţia de apă caldă şi agent termic, care conţine: pompe de circulare-recirculare agent termic şi apă caldă menajeră, tablou electric forţă şi automatizare, butelie de egalizare, staţie de dedurizare şi sistem de automatizare centrale termice.

Ca urmare a acestei investiţii, realizată din fonduri proprii, prin sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte îşi reduce cheltuielile şi, totodată, scapă de frecventele avarii care apăreau în special în perioada de iarnă, iar pacienţii vor beneficia de mai mult confort, se mai arată în comunicatul semnat de președintele CJD, Alexandru Oprea.