Percheziții în Dâmbovița, Ilfov, Prahova și București: Șase hectare cultivate cu cânepă THC la Morteni

147

Comunicat

250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, descoperite de poliţiştii din Dâmbovița!

În urma a 8 percheziţii, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa au indisponibilizat 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, peste 300 de sticluţe de ulei de cânepă şi aproximativ 120 de kilograme de seminţe de cânepă.

Începând cu data de 21 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, au efectuat cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de risc.

Poliţiştii au efectuat 8 percheziţii domiciliare în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi în municipiul Bucureşti, în localităţile Morteni, Afumaţi, Popeşti-Leordeni şi Ştefeşti şi au pus în executare 7 mandate de aducere.

Astfel, au fost descoperite 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă şi o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii mai 2020, cei în cauză ar fi cultivat cânepă cu conţinut de THC pe 6 hectare, în localitatea Morteni, fără a deţine o autorizaţie necesară în acest sens.

Ulterior, masa vegetală obţinută ar fi fost transportată pentru uscare într-o hală din localitatea Afumaţi.

Plantaţia ar fi fost înfiinţată în scopul procesării şi extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieţei de consum.

Doi bărbaţi, de 52 şi 44 de ani, bănuiţi de trafic de droguri de risc, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, brigăzilor de combaterea a criminalităţii organizate din Ploieşti şi Bucureşti, precum şi al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov.

În activităţi au fost angrenaţi şi jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, precum şi jandarmi din Dâmboviţa.