Teatru în pandemie la Târgoviște: Supercomedia cu iz interbelic ”Take, Ianke și Cadîr”, cu distanțare socială și mască obligatorie

62

Pentru a doua săptămână înapoi în Sala Mare, Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște încearcă să readucă atmosfera culturală de dinainte de declararea pandemiei de coronavirus.

Cu respectarea măsurilor sanitare și a distanțării sociale, spectatorii sunt așteptați la teatru sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 19, la supercomedia cu iz interbelic ”Take, Ianke și Cadîr”.

O producție marca: Teatrul Tony Bulandra, de: Victor Ion Popa, spectacolul de Mc Ranin îi are în distribuție pe: Adrian Păduraru | Puiu Jipa | Chiribuță Paul | Sebastian Bălășoiu | Ana Carablais | Carmen Ionescu | Ilie Ghergu.

”Piesa lui Victor Ion Popa, scrisă în 1932, surprinde caracterul intercultural al târgurilor moldovenești din acea vreme.

Povestea celor trei prieteni, Take, românul simplu și bonom, Ianke, evreul șiret și palavragiu, și turcul înțelept și blând – Cadîr, înfățișază mediul multietnic și multicultural din perioada interbelică.

Negustori modești, înzestrați cu omenie și cu inteligență nativă, cei trei protagoniști sunt legați de o prietenie sinceră ce nu ține cont de barierele religioase și sociale; locuiesc în case identice, își împart mâncarea și nu își fac concurență. Trecerea liniștită a zilelor este zdruncinată de venirea lui Ionel (fiul lui Take) și a Anei (fiica lui Ianke), tineri plecați la București pentru studii. Intenția celor doi de a se căsători amenință să le strice liniștea. Deși își iubesc copiii, refuză să se cumetrească, pentru că Take se teme de certuri, iar Ianke de faliment. Echilibrul este restabilit de Cadîr, prietenul tăcut care pune la cale un plan care să-i mulțumească pe toți și să închidă și gura târgului”, se arată în recenzia Teatrului.

Din păcate, din cauza pandemiei de COVID-19, în sală capacitatea maximă admisă este de 47 de persoane (pe scaune, dispuse la minimum 1.5 m distanță unul față de celălalt), iar masca de protecție este obligatorie

Biletele se găsesc exclusiv la Agenția de bilete a teatrului.

Accesul publicului se va face începând cu ora 18.30, la un interval de 5 minute până la începerea spectacolului, în ordinea survenită unei rezervări prealabile făcute prin telefon, WhatsApp, sau pe adresa de e-mail: rezervări@tonybulandra.ro (confirmată ulterior), în grupuri de maximum 10 persoane conduse la locația reprezentației de către un responsabil al teatrului.

Intrarea și ieșirea publicului se vor face exclusiv pe căi diferite de acces/ieșire, atât în instituție, cât și în sala de spectacole.

Se pot obține informații suplimentare de la Agenția de bilete a Teatrului Tony Bulandra exclusiv prin telefonul agenției de bilete a teatrului: 0245.210.046; WhatsApp: 0799.759.012; E-mail: rezervari@tonybulandra.ro, Program de lucru: L – D: 09.00 -19.00.