Dâmbovița: Noi cazuri de COVID-19 în 38 de localități. Cele mai multe, la Târgoviște

477

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în județul Dâmbovița se apropie de 4500 de la debutul pandemiei și până astăzi, 8 octombrie.

Potrivit autorităților, situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 4.427 (128 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 3.665

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 159 (ultimulele 2 decese: femeie în vârstă de 80 ani și bărbat în vârstă de 82 ani)

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 712

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 348.

Toate cazurile noi de astăzi sunt defalcate pe 38 de unități administrative-teritoriale, astfel:

• 1 unitate administrativ-teritorială cu 43 de cazuri – Municipiul Târgoviște

• 1 unitate administrativ-teritorială cu 13 cazuri – Comuna Dobra

• 2 unități administrativ-teritoriale cu 5 cazuri – Oraș Pucioasa, Comuna Răzvad

• 3 unități administrativ-teritoriale cu 4 cazuri – Comuna Corbii Mari, Comuna Dragomirești, Municipiul Moreni

• 4 unități administrativ-teritoriale cu 3 cazuri – Comunele: Crevedia, Ulmi, Petrești și Oraș Găești

• 11 unități administrativ-teritoriale cu 2 cazuri – Oraș Titu, Comunele: Văleni Dâmbovița, Băleni, Bucșani, Gura Ocniței, I.L. Caragiale, Mănești, Niculești, Nucet, Ocnița, Șotânga

• 16 unități administrativ-teritoriale cu 1 caz – Comunele: Bezdead, Brănești, Costeștii din Vale, Dragodana, Glodeni, Iedera, Potlogi, Răzvad, Runcu, Sălcioara, Șelaru, Uliești Vișina, Voinești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele.

De asemenea, au fost identificate două focare, unul cu 6 cazuri – Biroul Electoral Județean Dâmbovița și altul cu 12 cazuri – Primăria Dobra.

Totodată, în ultimele 24 de ore, reprezentanții ISU „Basarab l” Dâmbovița au efectuat 7 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 7 misiuni de decontaminare. De asemenea, cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 28 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 10 misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Prefectura Dâmbovița anunță că forţele de ordine din MAI vor fi la datorie pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 și solicită cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități și de specialiști, pentru a proteja sănătatea tuturor.

Vă reamintim că de mâine, 9 octombrie, în intervalul orar 06:00 – 18:00, de luni până vineri, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura) în toate spaţiile publice de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale în care rata incidenței cumulate a cazurilor depășește 1,5/1000 de locuitori, respectiv: Moţăieni, Crevedia, Ulmi, Ocniţa, Perşinari, Glodeni, Răzvad, Târgovişte, Titu, Văleni-Dâmboviţa, Bezdead.

Astăzi România a înregistrat un record absolut al cazurilor noi de infectări: 3130 și 44 de decese.