COVID-19: Restricții impuse și la Moreni. Masca, obligatorie și aici din 11 octombrie

226

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a mai emis o hotărâre privind restricţionarea unor activităţi desfăşurate de agenţii economici, precum şi a altor măsuri în domeniul sănătăţii publice pe raza Municipiului Moreni.

Astfel, în urma datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița și în conformitate cu legile stării de alertă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat hotărârea prin care din 11 octombrie 2020 se restricţionează, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza municipiului Moreni.

De asemenea, și la Moreni și tot din 11 octombrie, se restricţionează organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Sunt exceptaţi de la măsura prevăzută agenţii economici care prepară şi servesc hrană în interiorul localurilor pentru clienţii care sunt cazaţi în propriile hoteluri/pensiuni, dar și agenţii economici licenţiaţi în jocuri de noroc care defăşoară activităţi de vânzare şi plasare bilete loto şi loz în plic, îşi pot desfăşura în continuare activităţile cu publicul în măsura în care nu sunt permise folosirea aparatelor şi a jocurilor mecanice din incinta agenţiei.

Totodată, Moreniul se alătură celoralte localități din jdueț în care, din 11 octombrie, în intervalul orar 06:00 – 20:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura) în toate spaţiile publice (1,54 cazuri/1.000 locuitori). Obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice revine tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 5 ani.

Măsurile dispuse se aplică în toată perioada în care incidenţa cumulată a cazurilor este mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori, dar nu mai puţin de 14 zile de la data instituirii lor.

Vă reamintim că, în ultimele 24 de ore, în județ au fost înregistrate 71 de cazuri noi.

Totodată, vă reamintim că până la acest moment, măsura obligatorie de purtare a măștii în intervalul ora 06.00-20.00 este valabilă în următoarele localități din județ: Moțăieni, Crevedia, Ulmi, Ocnița, Glodeni, Răzvad, Târgoviște, Titu, Văleni Dâmbovița, Bezdead, Moreni și satul Mărcești comuna Dobra.