COVID-19, în Dâmbovița: Alte localități propuse la carantină. Comuna Răzvad, în analiza DSP

1161

După intrarea în carantină a satului Dobra din comuna Dobra, în Dâmbovița, în contextul creșterii cazurilor noi de îmbolnăviri COVID-1, alte patru unități administrativ-teritoriale – Ocnița, Ulmi, Moțaieni, Răzvad – vor aplica măsurile specifice, prevăzute în HG 856/14.10.2020 (privind prelungirea stării de alertă în România), al căror interval de referință, al incidenței ratei cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, depășește 3/1000 locuitori.

Totuși, în urma rapoartelor Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița pentru Ocnița, Ulmi și Moțăieni, a reieșit că nu se întrunesc condițiile care să impună carantină zonală. Toate unitățile școlare din aceste localități vor intra totuși în scenariul roșu de funcționare, cursurile urmând a se desfășura numai online.

În ceea ce privește UAT Răzvad, unde incidența a depășit 3/1000, localitatea este, în acest moment, în analiza DSP Dâmbovița.

Totodată, alte 13 UAT-uri: I.L. Caragiale, Târgovişte, Glodeni, Titu, Pucioasa, Nucet, Vlădeni, Dragomireşti, Butimanu, Moreni, Corbii Mari, Hulubeşti, Văcăreşti – vor aplica măsurile specifice al căror interval de referință, al incidenței ratei cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, depășește 1,5/1000 locuitori, fără a o atinge pe cea de 3/1000 locuitori.

Hotărârea se aplică începând de astăzi, pe o perioadă de 14 zile, respectiv până la 28.10.2020, inclusiv pentru toate unitățile administrativ-teritoriale menționate.