Vă amintiți de dâmbovițeanul Valentin Dumitrescu, cel mai tânăr concurrent de la Chefi la cuțite? Unde este astăzi și ce visuri are

1531
Valentin Dumitrescu, de la bucătărie, în domeniul medical

La aproape 2 ani de când a fost cel mai tânăr concurent ales în echipele chefilor Bontea și Dumitrescu la emisiunea ”Chefi la cuțite”, difuzată de postul Antena 1, dâmbovițeanul Valentin Dumitrescu și-a urmat pasiunea pentru artă culinară, dar a îmbinat-o cu încă o pasiune, cea pentru vindecarea  și alinarea suferințelor semenilor.

La momentul ianuarie 2019, Valentin își dorea să devină un expert în bucătărie, să experimenteze bucătăria asiatică și să gătească pentru celebrități.

Dar ce face Valentin acum și cu ce domeniu a combinat artă culinară, ne va spune chiar el.

Rep.: Bună, Valentin. Ce mai faci și cum a evoluat viața ta după participarea la ”Chefi la cuțite”, emisiunea prin intermediul căreia ai devenit cunoscut?

– Hei. Sunt foarte bine, ocupat cu diverse lucruri despre care o să vă povestesc și încerc să fiu optimist în această perioadă dificilă. După cum știți, în anul în care a avut loc concursul, urma să susțin și examenul de bacalaureat, astfel că după terminarea concursului a trebuit să mă concentrez pe pregătirea pentru acesta. Însă după terminarea concursului, viața mea s-a schimbat radical, am primit multe colaborări interesante, proiecte noi.

Tot în perioada asta am încercat să nu uit de bucătărie, așa că am combinat învățatul cu gătitul.  A venit și vara, am susținut examenul și am obținut rezultate foarte bune. Nu am ales să continui o facultate, ci am vrut să-mi consolidez abilitățile culinare, nu înainte de a avea o perioadă de relaxare. A urmat o perioadă foarte aglomerată în care am lucrat la două restaurante. Mi-a plăcut și perioada în care am lucrat, evident, am învățat și consodilat multe dintre cunoștințele pe care le aveam în domeniu, dar m-am gândit că pot realiza și un gând pe care îl aveam încă din clasa a XI-a – admiterea la Facultatea de Medicină, însă în acea perioada (clasa a XI-a) am renunțat rapid, gândindu-mă că nu voi putea face atât bucătărie, cât și medicină. Mai târziu mi-am dat seama că cele două au un numitor comun: inovativitatea și lipsa monotoniei.

Rep.: Deci doreai să ajungi la Medicină. Ce anume te-a determinat să alegi o carieră acest domeniu?

– Nu pot spune că a fost un vis dintotdeauna, ci mai sigur un vis recent. În momentul în care îmi propun să realizez ceva nou, cu siguranță devine un vis pe care doresc să-l îndeplinesc. Acest domeniu mi se pare inovativ, un domeniu în care voi fi mereu la curent cu toate noutățile, o împăcare pe care o voi avea la sfârșitul zilei, știind că am contribuit la o faptă bună. Cred că este o meserie care îți aduce satisfacție. De asemenea, sunt atras de această în legătură cu conexiunea om-medic și de faptul că oamenii pot avea cea mai mare încredere în ține, știind că sănătatea lor se află în mâinile tale.

Rep.: Și cum îmbini pasiunea pentru artă culinară cu Medicina?

– Chiar dacă îmi va fi greu din punct de vedere al timpului să fac această combinație de bucătărie-medicină, întrucât cea de-a doua presupune un volum mare de informații noi, am să încerc să fiu la curent și cu noutățile din domeniu culinar și o să le încerc pentru familia și prietenii mei sau pentru oamenii care mă invită la diverse evenimente culinare.

Rep.: Care dintre cele două e mai aproape de sufletul tău?

– Din moment ce mi-am dorit aceste domenii și am reușit oarecum să întru în drumul spre reușita maximă în ambele, mi-e greu să spun care îmi este mai favorit, însă momentan doar în domeniul culinar am avut realizări, dar sunt sigur că vor urma și în domeniul medical.

Rep.: În timpul acesta, dintre ianuarie 2019 și octombrie 2020, ce ai mai făcut, ai reușit să gătești pentru vreo celebritate, așa cum îți doreai?

– În toată această perioadă am avut diverse evenimente de cooking, examenul de admitere. Restaurantul la care am lucrat este cunoscut în lumea vedetelelor din România, așa că am gătit cu siguranța pentru persoane cunoscute.

Rep.: Cum a fost viața în starea de urgență, dar și în cele de alertă? Cum e situația acum pentru ține, mai ales că pasiunea ta pentru bucătărie te duce direct într-unul dintre cele mai afectate domenii de pandemia de Covid?

– Starea de urgentă m-a prins în perioada de pregătire pentru examenul de admitere, astfel încât nu m-a afectat foarte mult. Am avut mai mult timp de petrecut cu familia, am gătit aproape zilnic și mi-am ținut prietenii de pe rețelele de socializare la zi cu preparatele. De asemenea, am ales “să gătesc “virtual cu prietenii de pe Instagram într-un proiect “stăm acasă – gătim în pandemie”. Îmi pare rău pentru toții colegii din domeniul culinar pentru perioada grea pe care o traversămm dar sunt sigur că totul va fi binem iar după perioada asta vor apărea inovații în acest domeniu care vor face oamenii să dea multă atenție restaurantelor decât până acum.

Rep.: Și tot legat de situația sanitară de acum și probabil viitoare, te-ai îndreptat și către Medicină cu sufletul înainte, să zicem așa, chiar acum când știi cât de greu și periculos ar putea fi în acest domeniu…

– Am ales să încep drumul de formare în acest domeniu fix când acesta trece printr-o perioada critică, însă nu am nicio reținere referitoare la acest aspect. Sunt sigur că din această situație, noi, studenții, vom avea de învățat multe, mai ales să fim responsabili și să acordăm tot ajutorul pe care-l deținem, indiferent de riscurile la care suntem supuși.

Rep.: Un gând  pentru toți cei care citesc acest interviu, pentru cei de-o seamă cu tine, printre cei mai afectați de schimbările bruște din viețile noastre, ale tuturor… Ce le recomanzi lor să facă mai departe, cu viața și visurile lor?

– Sunt de părere că nu trebuie să luăm un eșec sau o schimbare bruscă din viața noastră că pe o problemă foarte gravă și să ne pierdem încrederea în noi. Până la urmă toate aceste momente pe care le traversăm sunt venite să ne formeze, să ne ajute să privim o situație din mai multe perspective și să știm că orice lucru are o rezolvare. Întotdeauna este important să alegem să facem ceea ce ne dorim și chiar dacă nu reușim din prima, nu ar trebui să ne dăm bătuți pentru că sigur la un moment dat vom reuși. Trăim într-o lume care ne oferă o varietate de job-uri și este păcat să nu alegem ceva ce ne place, deoarce o alegere nepotrivită va avea consecințe negative mai târziu asupra stării de spirit a unei persoane.

Rep.: Îți dorim mult, mult succes în tot ceea ce ai ales să faci și abia așteptăm să auzim în continuare despre realizările tale în cele două domenii interesante și aparent total opuse…