COVID-19: Peste 3000 de unități școlare, în scenariul 3

195

Alte clase și grupe din două unități școlare și preșcolare din Dâmbovița au intrat în scenariul roșu.

Este vorba despre clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 Lungulețu – Structura  Școala  Gimnazială Serdanu, Lungulețu care vor funcţiona în scenariul 3 până la data de 04.11.2020, inclusiv, dar și de grupa mixtă din cadrul Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari – Structura  Grădinița cu Program Normal Colacu, Răcari, până la data de 02.11.2020.

Acestea se alătură tuturor celorlalte școli și grădinițe din Dâmbovița, aflate în totalitate în scenariul 3 de funcționare, de la Târgoviște, Comișani, Cândești, Aninoasa, Nucet şi Dobra.

În țară, potrivit Ministerului Educației, 3.107 unităţi de învăţământ îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), iar 4.969 – în Scenariul 2 (mixt), datele find publicate astăzi.

Astfel, în țară, situația este următoarea:

* 9.580 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

* 4.969 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

* 3.107 unităţi de învăţământ în Scenariul 3; implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online. (Potrivit MEC, dintre cele 3.107 unităţi aflate în această situaţie, 393 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.714 ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare).