Pucioasa, în scenariul roșu: școala online, grădinițele închise, se aplică restricțiile pentru o rată a cazurilor mai mare de 3

117

Primarul de la Pucioasa, Constantin Ana, a anunțat ”cu maximă îngrijorare” faptul că în oraș  s-a depășit limita superioară a incidenței cazurilor de COVID-19, raportate în ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Astfel, Pucioasa are 56 de cazuri confirmate și o rată de 3,73 cazuri la 1000 de locuitori, a transmis edilul localității.

”Prima consecință, începând de mâine, pentru minim 14 zile școlile vor funcționa exclusiv online (conform scenariului roșu), iar grădinițele vor fi închise!

Restaurantele, la fel, vor fi închise. Singura activitate permisă va fi cea de catering.

Deși nu a fost încă redactată decizia CJSU, mai mult că sigur purtatul măștii va fi OBLIGATORIU, atât în spațiile publice închise, cât și în cele deschise”, a anunțat edilul.

Luni, 2 noiembrie, la primele ore ale dimineții, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a se stabili împreună cu toți factorii decidenți ce măsuri vor fi luate pentru ca deciziile impuse de Comitetul Județean să fie respectate.

”Oameni buni, nu e de joacă! Mulți dintre noi au tratat totul că pe o glumă și uitați-vă unde s-a ajuns! Vă rog pe toți să fim mai responsabili atât față de noi și familiile noastre, dar și față de restul semenilor noștri!

Sigur, gândul meu zboară și la persoanele confirmate pozitiv, cărora le urăm multă sănătate și le dorim să treacă fără complicații această perioada dificilă!”, a transmis primarul de la Pucioasa, Constantin Ana.

Dâmbovița a înregistrat în ultimele 24 de ore alte 211 cazuri noi, coeficientul îmbolnăvirilor pe județ fiind de 2,6.