Dâmbovița: 153 de unități școlare și preșcolare, parțial sau total, în scenariul roșu. Doar 20 mai sunt în scenariul verde

210

De la debutul anului școlar, în urmă cu aproape două luni, unitățile de învățământ din țară și din Dâmbovița sunt într-un continuu ”periplu” de scenarii 1, 2 sau 3, în funcție de evoluția apariției cazurilor noi de COVID-19 pe localități, dar și a coeficientului infectărilor raportat la 1000 de locuitori și calculat pe o perioadă de 14 zile.

Astfel, în Dâmbovița, doar 20 de școli mai sunt în scenariul verde (1), adică desfășoară cursuri în mod normal, bineînțeles cu respectarea distanțării și purtatul obligatoriu al măștilor.

Acestea sunt: Grădiniţa cu Program Normal Băleni, Şcoala Gimnazială Bilciureşti, Şcoala Gimnazială Brezoaia Brezoaele, Şcoala Gimnazială Finta, Şcoala Gimnazială Gura Suţii, Şcoala Gimnazială Teleşti Ludeşti, Şcoala Gimnazială Nr.2 Lunguleţu, Şcoala Gimnazială Petreşti, Şcoala Gimnazială Nr.1 Poiana, Şcoala Gimnazială Şelaru, Şcoala Gimnazială Tărtăşeşti, Şcoala Gimnazială Ulieşti, Şcoala Gimnazială Valea Mare, Şcoala Gimnazială ”Stan Ştefan” Vlădeni, Şcoala Gimnazială ”Ion Mareş” Vulcana Băi, Liceul Tehnologic Cojasca, Şcoala Gimnazială Cornăţelu, Şcoala Gimnazială Corneşti, Şcoala Gimnazială Malu cu Flori, Liceul Tehnologic ”Marin Grigore Năstase” Tărtăşeşti.

153 de școli, licee și grădinițe sunt, parțial sau total, în scenariul 3, adică desfășoară cursuri exclusiv online.

Restul instituțiilor de învățământ sunt în scenariul 2, adică jumătate dintre elevi urmează cursurile online, iar cealaltă jumătate este prezentă fizic la școală, alternativ câte o săptămână.

Scenariul fiecărei unități educaționale a fost stabilit de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în baza avizelor emise de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița și Inspectoratul Școlar Județean, dar și a prevederilor legale în vigoare în starea de alertă.