Dâmbovița: Târgoviștea și nouă comune vecine, discuții despre un inel 2 de centură

493
foto arhivă

Întâlnire de lucru și discuții, astăzi, la Consiliul Județean Dâmbovița (CJD), între președintele CJD, Corneliu Ștefan – cu primarii mai multor localități dâmbovițene, fiind prezenți și administratorul public al județului, Cristian Avanu, și consilierul județean Ionuț Săvoiu.

Potrivit unui comunicat de presă al CJD, tema principală a întâlnirii a fost posibilitatea realizării unui important proiect de infrastructură, un drum județean – inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, care să conecteze mai multe localități și care, în acest fel, să creeze premisele conturării unei zone de dezvoltare pe întreg perimetrul delimitat de acesta.

S-a stabilit că, în vederea conturării conceptului care va sta la baza investiției, este necesar ca fiecare localitate care va fi cuprinsă în proiect să identifice suprafețele disponibile care pot deservi acest drum. Drumul județean mai sus-amintit va uni municipiul Târgoviște cu localitățile Dragomirești, Mănești, Ulmi, Răzvad, Comișani, Aninoasa, Doicești, Șotânga, Văcărești.

Pe de altă parte, în ceea ce privește municipiul Târgoviște, președintele Corneliu Ștefan împreună cu primarul Cristian Stan au discutat despre construirea inelului 2 de centură, dar și a zonei metropolitane și construirea drumului Valahia Express DX1 (Ulmi, Târgoviște).

Au fost abordate, de asemenea, și proiectele importante aflate pe agenda de lucru a ADI Apă, ADI Deșeuri, ADI Civitas și alte proiecte de dezvoltare din zona adiacentă a municipiului Târgoviște.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a transmis că zona metropolitană a Târgoviștei este un proiect prioritar, atât pentru municipiul reședință de județ, cât și pentru întreg județul, un proiect care va cuprinde toate localitățile limitrofe Târgoviștei și a subliniat faptul că, pentru perioada următoare, este fundamentală colaborarea dintre administrația județeană și administrațiile locale, în vederea deblocării anumitor proiecte, pentru a fi finalizate cu succes, în beneficiul dâmbovițenilor.

La întâlnirea de astăzi de la CJD au mai participat: primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, și primarii comunelor Aninoasa, Ulmi, Comișani, Șotânga, Dragomirești, Mănești, Răzvad și Văcărești.