Vremea se răcește în toată țara: Ninsori la munte și precipitații mixte în zonele joase

101

Vremea se răcește semnificativ, anunță meteorologii care au emis, pentru intervalul 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie, ora 17:00, o informare meteo de ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile, mai anunță specialiștii.

(sursa: meteoromania)