Ziua Națională fără paradă militară: ”Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private” (Klaus Iohannis)

99
Ceremoniile din anii trecuți, la un pas de a deveni amintire?

Pandemia de Covid schimbă și evenimentele tradiționale de Ziua Națională a României!

Președintele Iohannis a anunțat că ceremonia de 1 Decembrie, care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf, va fi extrem de restrânsă, fără paradă militară şi fără participarea publicului larg.

”În acest an, vom onora curajul şi sacrificiile înaintaşilor noştri făcând noi înşine sacrificiul de a renunţa la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiţionale. Însă cu siguranţă vom fi împreună în spirit ca o naţiune puternică mereu unită şi solidară atunci când în joc este chiar salvarea ţării noastre. Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie extrem de restrânsă, la care sunt invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical.

Va fi, aşadar, o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi, din păcate, fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 Decembrie”, a transmis şeful statului astăzi.