Dâmbovița: percheziții ale polițiștilor argeșeni, a fost găsit și preluat leul rănit ce apare într-un clip de manele

86
(sursa foto: Marcel Vela facebook)

Polițiștii argeșeni au preluat astăzi dintr-o menajerie din Dâmbovița leul rănit, care apare într-un videoclip al cântărețului de manele Dani Mocanu.

După ce duminică au anunțat că se autosesizează și că efectuează cercetări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, polițiștii argeșeni au continuat activităţile investigative, ”în urma cărora a fost identificată o locaţie unde este deţinută o felină, despre care există indicii rezonabile că ar fi animalul folosit într-un material filmat. Animalul era deţinut în cadrul unei menajerii de pe raza judeţului Dâmboviţa. La locaţia în cauză au fost solicitaţi şi reprezentanţi ai ANSVSA şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş

Miercuri au fost efectuate 3 percheziții, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, fiind vizate domiciliul lui Dani Mocanu şi cel al realizatorului videoclipului, precum şi un studio de filmări din judeţul Ilfov.

”În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Verificările efectuate de poliţişti până în prezent au ca scop stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele s-au petrecut, respectiv identificarea şi audierea tuturor persoanelor implicate, precum şi verificarea asigurării condiţiilor de asistenţă medicală, îngrijire şi adăpost pentru animalul din filmare”, se mai arată în comunicatul IJP Argeș.