Târgoviște: Va începe dezafectarea inesteticei (fostei) rețele supraterane de termoficare

252

În sfârșit, după mai mulți ani în care s-a tot promis acest lucru, fostele rețele supraterane de  termoficare, deopotrivă periculoase și inestetice, vor fi dezafectate!

Primarul municipiului,  Daniel Cristian Stan, a anunțat că ”a fost semnat contractul de execuție aferent dezafectării fostelor rețele supraterane de termoficare, utilizate inițial pentru transportul agentului termic de la Termocentrală Doicești.

Rețeaua prezintă degradări structurale și constituie în anumite zone chiar un pericol pentru cetățeni, mai ales pe segmentele care traversează alei pietonale, străzi sau calea ferată.

Proiectul presupune dezafectarea conductelor, a estacadelor, dar și a celor 6 puncte termice existente de-a lungul rețelei, iar lucrările vor fi finalizate la jumătatea anului viitor”, a precizat edilul municipiului.

De menționat că administrația municipală a avut în vedere aceste puncte termice și o parte dintre ele au fost modernizate și reabilitate, schimbându-li-se destinația inițială. Astfel, au apărut un club al pensionarilor și un altul va deveni centru destinat copiilor cu autism sau sindrom Down. Un alt punct termic a intrat într-un proiect de transformare în bucătărie pentru prepararea hranei ce se servește în creșele din Târgoviște.

Toate celelalte puncte termice au fost curățate, închise și izolate de administrația târgovișteană, pentru a nu mai fi devastate de căutătorii de fier vechi sau materiale  de construcție refolosibile.