De 1 Decembrie, Cascada Niagara va fi iluminată în culorile Drapelului românesc. Unde puteți vedea live momentul

399

Grație unei inițiative a Ambasadei României din Ottawa și a emisiunii Noi Românii, realizată de timișoreanul Raul Dudnic, Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc, de 1 decembrie, Ziua Națională a României!

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la granița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada. Cascada americană (American Falls) și Cascada Vălul miresii (Bridal Veil Falls) pe teritoriul Statelor Unite și Cascada Potcoavă (Horseshoe Falls) pe teritoriul Canadei.

Această impresionantă forță a naturii, cunoscută în întreaga lume și vizitată anual de milioane de turiști, va fi așadar iluminată în roșu, galben și albastru pe 1 Decembrie, pentru un sfert de oră.

Potrivit www.pressalert.ro, „La solicitarea emisiunii noastre TV, Noi Românii, Niagara Parks Commission a fost de acord să lumineze cascada în culorile steagului românesc în onoarea Zilei Naționale a României, în data de 1 decembrie, între orele 21.45 și 22. Mulțumim comisiei Niagara Parks care a fost de acord să accepte cererea noastră cu un preaviz atât de scurt“, au declarat, potrivit sursei citate, inițiatorii acestei acțiuni.

Și pentru că Niagara Falls are și un site cu live cam, momentul unic va putea fi vizionat, atenție după fusul orar de peste Ocean, la următorul link:

https://www.cliftonhill.com/niagara-falls/livecam?fbclid=IwAR1SsP_qmRVFK6ZA7jG9nVDoLFNxVaXFlhaC6Bh62x5yM6gZg3q1eP9DBek

În noiembrie 2019, cascada Niagara a mai fost luminată pentru câteva minute în culorile Steagului României, totul fiind posibil la cererea unei tinere din Ploiești. Aflată într-o vacanță la Cascadă, tânăra a primit acordul să schimbe culorile luminilor , iar pentru o perioadă de timp, faimoasa cascadă a luminat în roșu, galben și albastru.

(sursa și foto: press.alert, observatorulph)