Târgoviște: Cinematograful ”Independența”, transformat radical

263

Lucările la Cinematograful „Independența” din Târgoviște sunt aproape de finalizare.
De mai mult de un an, clădirea emblematică din centrul municipiului este în continua transformare, urmând să fie redată în curânt târgoviștenilor cinefili, și nu numai, pentru că, în final, sala va fi una multifuncțională.
”Am reușit să mai văd câteva filme în acest cinematograf, cândva un important punct de interes pentru târgovișteni și mă bucur că, peste puțin timp, își va reintra în rol, cu precizarea că vom avea la dispoziție o sală multifuncțională de care orașul nostru avea mare nevoie”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan, cunoscut fiind că Târgoviștea suferă cumplit la capitolul săli de spectacole.
Readucerea la viață a bătrânului cinematograf a fost posibilă după multe eforturi și demersuri administrative.
Modernizarea și reabilitarea cinematografului reprezintă o investiție de aproximativ 8 milioane de lei finanțată prin Compania Națională de Investiți, realizată de Primăria Târgoviște.
Schimbarea va fi una radicală, clădirea în care începuseră să crească arbuști este acum de nerecunoscut, iar în curând Târgoviștea va avea un cinematograf, dar și o sală multifuncțională care va găzdui evenimente diverse.