Dâmbovița: Au sosit primele vaccinuri împotriva COVID-19, destinate persoanelor din prima categorie de vaccinare

147

Astăzi au sosit în județul Dâmbovița primele vaccinuri împotriva COVID-19, dozele fiind  transportate în condiții de siguranță cu sprijinul militarilor din Garnizoana Târgoviște, însoțiți de către polițiști din cadrul IPJ Dâmbovița.

Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului, au fost primite 620 doze de vaccinuri împotriva Covid-19, acestea fiind distribuite la toate cele 5 centre din județ.

Vaccinurile sunt destinate categoriei din etapa I, respectiv personalului din domeniul sănătății și social, în conformitate cu prevederile  HG nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. 

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col.dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 11.912 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

La cei vaccinaţi în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10 reacţii comune şi minore, dintre care o reacţie de tip local şi nouă reacţii generale.