Târgoviște: Ce se întâmplă la COS, la început de an nou

184
sursa foto: adevarul.ro

Vești bune la început de an pentru Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște, aflat pe ”tușă” de aproape un an!

”Procedura de preluare este în stadiul final, legea a fost modificată de guvernul PNL, s-au evaluat activele, s-au făcut inventarele, s-a depus Plan de reorganizare la Tribunalul Dâmbovița care prevede preluarea activelor în schimbul datoriilor fiscale. Așteptăm o Hotărâre de guvern prin care sa se înființeze o firmă de către Ministerul Economiei, transferul salariaților la noua firmă înființată și reluarea activității.

Șomajul tehnic se prelungește pana la data de 22 ianuarie 2021, inclusiv”, a transmis liderul Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, singurul sindicat care se zbate pentru salvarea unității economice și a locurilor de muncă.

Și pentru că Ministerul Economiei are un nou ministru, Claudiu Năsui, din partea alianței USR PLUS, Sindicatul Valahia a solicitat o întâlnire cu actualul oficial de la Economie,  pentru a discuta pe tema finalizării procedurii de preluare de către statul român,  a activelor productive de la COS Târgoviște. ”Așteptăm!”, a mai transmis liderul de sindicat.