Târgoviște: Protest în Piața Prefecturii, joi, ora 14, pentru salvarea Combinatului de Oțeluri Speciale

254
sursa foto: adevarul.ro

Situație îngrijorătoare la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște!

Discuțiile cu noii guvernanți, legate de preluarea unității economice de către stat, începute și avansate în timpul fostului Guvern Orban și al fostului ministru al Economiei, Virgil Popescu, sunt în aer, după ce sindicaliștii nu au încă un răspuns dacă va avea loc sau nu o întâlnire cu actualul ministru al Economiei, Cludiu Năsui, de la USR PLUS.

Liderul Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, sindicat care se zbate să salveze ce se mai poate din COS și locurile de muncă, a transmis un apel la protest.

”Foarte important!

1. Săptămâna trecută și astăzi 11.01.2021, am avut întâlniri cu reprezentanții ai coaliției de guvernare de la USR PLUS, pentru a le prezenta stadiul procedurii de preluare de către stat a activelor funcționale de la COS Târgoviște.

2. Ne-am întâlnit cu ei pentru că avem acum la Ministerul economiei un ministru al USR PLUS – Claudiu Năsui și de el depinde finalizarea procedurii de preluare. 

3. Am cerut o întâlnire cu actualul ministru al economiei pe subiectul COS Târgoviște și încă nu avem un răspuns la solicitarea noastră.

4. NU MAI ESTE TIMP DE AȘTEPTAT.

DACĂ VĂ INTERESEAZĂ SALVAREA COS TÂRGOVIȘTE ȘI VREȚI SĂ LE SPUNEȚI ASTA POLITICIENILOR AFLAȚI ACUM LA GUVERNARE, VENIȚI ÎN PIAȚA PREFECTURII JOI, 14 IANUARIE 2021, INTRE ORELE 12,00- 14,00.

Am așteptat destul!

Vă aștept joi la protest.  Vă rog să aveți mască de protecție și să respectați distanțarea socială și măsurile sanitare”, a transmis liderul sindical Nicolae Dragodănescu.

Vă reamintim că de anul trecut a demarat procedura de preluare a activelor COS Târgoviște de către statul român. Pentru acest lucru legea a fost modificată de guvernul PNL, s-au evaluat activele, s-au făcut inventarele, s-a depus Plan de reorganizare la Tribunalul Dâmbovița care prevede preluarea activelor în schimbul datoriilor fiscale. ”Așteptăm o Hotărâre de guvern prin care să se înființeze o firmă de către Ministerul Economiei, transferul salariaților la noua firmă înființată și reluarea activității”, a transmis Nicolae Dragodănescu la începutul acestui an.

Salariații sunt tot în șomaj tehnic, de data asta măsura fiind prelungită până la data de 22 ianuarie 2021, inclusiv.