Petiție pentru reducerea materiei de Bacalaureat, pornită de un grup de liceeni din Târgoviște: aproape 7000 de semnături în 3 zile

63
(sursa foto: Mediafax)

Petiție pentru reducerea materiei de Bacalaureat în anul școlar 2020-2021, pornită de un grup de liceeni din Târgoviște, susținută de Consiliul Județean al elevilor Dâmbovița, organism reprezentativ al elevilor din județ.

Textul petiției arată că, în contextul pandemiei de COVID-19 și a desfășurării cursurilor în sistem online, elevii de clasa a XII-a „pot întâmpina mari probleme de înțelegere” a materiilor. În aceste condiții, liceenii cer ”aceleași privilegii pe care le-au avut elevii care au susținut BAC-ul în anul anterior: reducerea materiei pentru examen la toate disciplinele, eliminarea siăularilor și anularea examenelor de competență”.

Petiția poate fi găsită la următorul link:

https://www.petitieonline.com/reducerea_materiei_de_bacalaureat_2021

Până la ora transmiterii acestei știri, 6700 de persoane semnaseră pentru susținerea petiției.

Și Consiliul Județean al elevilor Dâmbovița susține și sprijină această inițiativă.

”În contextul pandemiei de COVID-19, educația a suferit multe schimbări, cea mai mare fiind trecerea activității în mediul online. De la probleme de conexiune și dezbateri pe tema echipamentelor necesare, până la schimbarea structurii și sistemului de evaluare.

Susținem această acțiune voluntară, deoarece încurajează corectitudinea față de generația curentă a elevilor de clasa a XII-a, dat fiind faptul că generația trecută a beneficiat de eliminarea simulărilor și anularea examenelor de competență.

Așadar, încurajăm atât elevii, cât și profesorii să semneze această petiție”, se arată într-un comunicat de presă al CJE Dâmbovița.