Târgoviște: Salariaților COS li s-a transmis că procedurile de preluare de către stat nu au fost oprite

436
(Ultimul protest al sindicaliștilor și salariaților pentru salvarea COS, în plină pandemie. sursa foto: Dambovita la zi, 14 ianuarie 2021)

Astăzi, 14 ianuarie, timp de două ore, cu respectarea măsurilor sanitare, câteva sute de salariați din sistemul sanitar, de asistență socială și poliție, s-au alăturat salariaților Combinatului de Oțeluri Speciale, într-un protest ce a avut loc în Piața Prefecturii.

Sindicaliștii au cerut să fie respectate promisiunile făcute de Guvern, fiecare în domeniul său de activitate, nemulțumirile explodând după ce

Situația celor o mie de salariați ai Combinatului de Oțeluri Speciale, aflați în șomaj tehnic de aproape un an, a fost expusă de președintele Sindicatului CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu, care a amintit că fostul Guvern Orban a reușit să aducă până la un punct important încercarea de salvare a unității economice.

Actualului Executiv i s-a cerut și în cadrul protestului să finalizeze procedura de preluare a activelor funcționale de la COS Târgoviște în contul datoriilor către stat, asta după ce ieri, 13 ianuarie, sindicaliștii au fost înștiințați de la Ministerul Economiei că procedurile continuă, iar angajații și-au primit salariile pe luna decembrie 2020.

Subprefectul județului, Chiru Cristea Cătălin, a fost cel care a dialogat cu protestatarii. „Dacă Guvernul s-a schimbat, dacă cel care conduce ministerul s-a schimbat, trebuie să știți că angajamentul nu a fost unul unipersonal al primului ministru sau al ministrului care conducea ministerul respectiv. Deci angajamentul este unul al Guvernului României și nu trebuie să aveți nicio temere. În ceea ce privește COST ce este cert este doar acea datorie către stat. Convertirea ei în acțiuni, acțiunile în bunuri presupune un proces de evaluare. El există, este în derulare, nu l-a oprit nimeni”, a declarat subprefectul, citat de Dambovita24.ro.

Vă reamintim că, zilele trecute, sindicaliștii au hotărât organizarea acestui protest, în încercarea de a se face auziți de către actualul Guvern, dezamăgiți că toate cererile lor a participa la discuții pe tema COS cu noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR), nu au primit niciun răspuns.